Tipărire
Categorie: Evenimente
Accesări: 1514

SÃRBÃTOARE…Spectacol folcloric, petrecere si voie bunã la cea de-a X-a editie a “Sãrbãtorii Toamnei”, în comuna Albesti. Localnicii s-au bucurat de un spectacol deosebit oferit de primãrie, pe scenã au urcat rând pe rând, Nadia Duluman, Constantin Bahrim, trupa Chihlimbar si membrii ansamblului folcloric al Clubului Pensionarilor Vaslui. Ajunsã spre finalul celui de-al treilea mandat, primãrita comunei Albesti, Monica Amancei, se declarã multumitã pentru ceea ce a reusit sã realizeze în plan administrativ. Cu peste 21 de km de asfalt si toate scolile noi, cu alte câteva proiecte în derulare, primãrita spune cã, administrativ, a încercat sã facã tot ceea ce i-a stat în putere pentru a îmbunãtãti viata consãtenilor. Cu doi nepoti si o familie care i-a stat mereu alãturi, Monica Amancei se declarã multumitã si sufleteste.

Ajunsã, în urmã cu trei mandate, la cârma unei comune greu încercate, primãrita Monica Amancei se poate, în sfârsit, lãuda cu ceea ce a realizat pentru îmbunãtãtirea traiului în comuna Albesti. “Astãzi pot spune cã, în sfârsit, am îmbrãcat haina bucuriei, dupã multi ani. Cu 21 de km de asfalt si toate scolile noi, în care copiii nostri pot învãta în conditii decente, cu un contract semnat pentru modernizarea dispensarului uman si alte proiecte ce sunt gata sã înceapã, Albestiul a cãpãtat o nouã înfãtisare. De aceea pot spune cã, administrativ, mã pot declara multumitã. Sufleteste, sunt la fel de multumitã si împlinitã, astãzi când sunt bunicã pentru doi nepoti si mã bucur de o familie frumoasã care mi-a fost, de fiecare datã, alãturi si datoritã cãreia am rezistat în tot acest timp”, a declarat primãrita Monica Amancei. De asemenea, primãrita povesteste faptul cã si-a dorit, întotdeauna, sã facã tot ceea ce i-a stat în putere pentru a îmbunãtãti. Dar, pentru a duce, la bun sfârsit, tot ce si-a propus, îsi doreste încã un mandat. Si asta pentru a finaliza aductiunea de apã si canalizarea în comunã dar si sã aducã gazul metan în Albesti. “Înainte de prelua cel de-al treilea mendat, când toatã lumea era în campanie electoralã, eu mã luptam sã obtin avizele necesare pentru proiecte noi. Auzisem de demararea Programului de Dezvoltare Localã si nu voiam sã pierd finantarea cu campania electoralã. Nici nu conta dacã voi mai iesi sau nu primar. Îmi doream ca toti copiii din comunã sã învete în scoli noi si am reusit acest lucru. Voi candida si pentru cel de-al patrulea mandat si ultimul, apoi pot iesi la pensie. Avem proiecte ce trebuiesc duse la bun sfârsit. Ne dorim finalizarea aductiunii de apã si canalizare pentru Albesti si am început studiul de fezabilitate pentru gazul metan. Toate acestea pot deveni un lucru atractiv pentru tinerii care doresc sã se întoarcã la sat si conditiile decente de trai sunt ceea ce au nevoie pentru a face acest lucru. Plus cã mai am câteva proiecte pe care vreau sã le duc pânã la capãt”, a mai spus primãrita Monica Amancei.

Tineri si bãtrâni, prezenti la a X-a editie a Sãrbãtorii Toamnei, la Albesti

În fiecare an, la sfârsitul lunii septembrie, la Albesti, oamenii vin, cu mic cu mare, pentru a participa la Sãrbãtoarea Toamnei. Ajunsã, anul acesta, la cea de-a X-a editie, sãrbãtoarea de anul acesta s-a bucurat de prezenta, într-un numãr foarte mare, a locuitorilor comunei dar si de un spectacol oferit de Nadia Duluman, Constantin Bahrim si grupul folcloric Chihlimbar. De asemenea, patru cupluri care au împlinit 50 de ani de la cãsãtorie, au fost felicitate, în cadru festiv, de cãtre primãrita Monica Amancei. Pe lângã flori si felicitãri, cuplurile au primit aplauze la scenã deschisã din partea celor prezenti. De asemenea, primãrita a tinut sã transmitã tuturor locuitorilor comunei Albesti, un mesaj de suflet: “Tuturor le doresc sã fie mai buni si întelepti si sã înteleagã cã lucrurile bune se fac în timp. Unii sunt nemultumiti de ceea ce am reusit sã realizãm noi în comuna noastrã dar acestora le transmit cã ceea ce se face în administratie este exact ca într-o gospodãrie. Începi sã rezolvi treburile importante si apoi pe cele mãrunte. Adicã, toate lucrurile trebuiesc fãcute pe rând. Sper cã multi au înteles ceea ce am transmis si tuturor le spun sã fie sãnãtosi si ceva mai indulgenti”, a mai spus primãrita Monica Amancei.